De Mechanische ventilatie zorgt voor een gezonder en frisser leefklimaat. In elk huis is vocht en vuil aanwezig wat zorgt voor een ongezondere omgeving. Het is belangrijk dat je de mechanische ventilatie regelmatig laat schoonmaken en onderhouden. Zo ben je verzekerd van frisse en gezonde lucht in je huis.

Wil je zelf je mechanische ventilatie onderhouden?

Download het handige stappenplan voor het zelf optimaal onderhouden van de mechanische ventilatie.

Offerte aanvragen

Wil je een offerte of advies op maat?
Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen
Bel me terug  Vind jouw installateur

  Ga naar het overzicht en vind de installateur bij jou in de buurt.

  Onze installateurs

  Doet mijn mechanische ventilatie het nog goed?

  Mechanische ventilatie komt veel voor in huizen van na 1970. Door betere huisisolatie is een goede ventilatie noodzakelijk die zorgt voor voldoende luchtcirculatie en een goede vochtbalans. Dit geldt uiteraard voornamelijk voor de badkamer, het toilet en de keuken.

  Door de ventilatiekanalen wordt vocht, schimmels en bacteriën afgezogen. Na verloop van tijd kan dit zich ophopen in de filters. De capaciteit neemt hierdoor af en de frisse lucht die normaal je huis binnenkomt wordt minder. De ventilatie moet ook harder werken waardoor er meer energie wordt verbruikt. Onderhoud is van groot belang voor je gezondheid.

  Wat komt er kijken bij het onderhoud van mijn mechanische ventilatie?

  De werkzaamheden bij het onderhouden van de mechanische ventilatie bestaat uit:

  • het schoonmaken van de kanalen
  • onderhoud en reiniging van de ventielen en de ventilatie-unit
  • het meten van de capaciteit
  • het afstellen van de ventielen en het systeem

  Ben je verplicht om de mechanische ventilatie te laten onderhouden?

  Nee, onderhoud is niet verplicht maar wel echt aan te raden. Zorg dat je mechanische ventilatie om de twee jaar onderhouden. Om de vier jaar kan je het beste het systeem helemaal opnieuw laten instellen.

  Woon je in een appartement, dan is de kans groot dat er collectieve mechanische ventilatie aanwezig is. Het onderhoud moet je dan ook centraal laten uitvoeren.

  Schrijf je in voor

  onze nieuwsbrief

  Wat doen wij voor je?

  Laat je gegevens achter en wij nemen binnen een werkdag contact met je op. Een van onze installateurs plant vervolgens een afspraak met je in om (vrijblijvend) je situatie en wensen te bespreken.

  Waarom De Installatie Specialist?

  De Installatie Specialist zorgt voor een fijn en schoon binnenklimaat in huis. De installateurs zijn door vele trainingen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties. De Installatie Specialist denkt graag met je mee, ook met het oog op toekomstige verbouwingen of veranderingen in je huis.

  Door heel Nederland

  De installateurs die bij De Installatie Specialist zijn aangesloten zitten door heel Nederland. Wij zorgen altijd dat de installateur die het dichtst bij zit contact met je opneemt. Bij De Installatie Specialist ben je verzekerd van goede kwaliteit en de juiste prijs.

  "Ik had geen idee dat het ventilatiesysteem al jaren niet meer werkte zoals het hoorde."
  Tjerk

  GRATIS ONDERHOUDSCAN

  Ben je nog niet overtuigd en wil je vrijblijvend meer informatie en nog nergens aan vast zitten? Maak gebruik van de tijdelijke gratis onderhoudscan. Tijdens deze afspraak bekijken wij samen met jou de verplichting, mogelijkheden en oplossingen. Hierna sturen wij je een gratis offerte.

  STORING VRIJ PLAN

  Naast het overnemen van het onderhoud denken we met je mee over de algehele veilheid van het pand. Wij kunnen je ook helpen bij onderhoud van de brandmeldinstallatie, Noodverlichting, Blusmiddelen en zelfs voor het onderhoud van de CV-ketel ben je bij De Installatie Specialist aan het juiste adres. Voor het storing vrij plan heb je alles onder één dak voor een gereduceerd tarief.

  DOOR HEEL NEDERLAND

  De installateurs die zijn aangesloten bij de installatiespecialist.nl zitten door heel Nederland. Bij het koppelen van een installateur houden wij er altijd rekening mee dat installateur bij je in de buurt zit. Met een installateur aangesloten bij de installatiespecialist.nl ben je verzekerd van een juiste prijs zodat je nooit te veel betaald.

  • EEN LANDELIJK NETWERK VAN INSTALLATEURS DIE WE VOOR JOU KUNNEN INZETTEN
  • EEN VERTROUWD BEDRIJF
  • PERSOONLIJK CONTACT EN BETROKKENHEID
  • KENNIS VAN DE NIEUWSTE TECHNIEKEN
  • ALS JE ONS NODIG HEBT STAAN WE VOOR JOU KLAAR
  • GOED OPGELEIDE MEDEWERKERS
  Offerte aanvragen

  Wil je een offerte of advies op maat?
  Neem dan contact met ons op.

  Offerte aanvragen
  Bel me terug   Vind jouw installateur

   Ga naar het overzicht en vind de installateur bij jou in de buurt.

   Onze installateurs