Als schoolleiding wilt u vanzelfsprekend het beste uit uw leerlingen en uw medewerkers halen. Goede leerresultaten van uw leerlingen zijn belangrijk voor de uitstraling van uw school als geheel. Leerkrachten die op hun best functioneren, voelen zich niet alleen zelf prettig, maar dragen ook weer bij aan de prestaties van uw leerlingen. Wist u dat goede schoolverlichting werken en leren mogelijk maakt voor iedereen binnen uw school? Dat de juiste schoolverlichting een indrukwekkende invloed heeft op de menselijke leerprestaties? En dan hebben we het nog niet eens over de energiebesparing die het toepassen van optimale schoolverlichting met zich meebrengt! Uw Duurzame Installateur informeert u graag over de mogelijkheden op het gebied van schoolverlichting.

SCHOOLVERLICHTING KAN GOEDKOPER

Een schrikbarend hoog percentage van de Nederlandse scholen is uitgerust met verouderde schoolverlichting. Dit houdt in dat deze scholen gebruikmaken van verlichting die aanzienlijk meer energie kost dan met de huidige technologische stand van zaken noodzakelijk is. Daarnaast wordt geen gebruikgemaakt van schoolverlichting die gebaseerd is op de nieuwste inzichten over het effect van licht op menselijke (leer)prestaties. Als ook uw school verouderde schoolverlichting heeft, laat u hoogstwaarschijnlijk veel kansen liggen als het gaat om kostenbesparing en het optimaliseren van de prestaties van uw leerlingen en medewerkers!

Schoolverlichting beslaat maar liefst meer dan 70% van de totale energiekosten van een basisschool. Het loont dan ook de moeite om erover na te denken. Als duurzame school kunt u tot wel 40% besparen op uw energieverbruik! Investeringen in schoolverlichting verdient u daarbij gemiddeld in circa tien jaar terug.

SCHOOLVERLICHTING DIE LEREN ONDERSTEUNT 

Licht heeft veel invloed op hoe mensen zich voelen, maar ook op hoe ze presteren. Licht kan ingezet worden om mensen te activeren, maar ook om ze tot rust te brengen of om ze te helpen zich te concentreren. Juist op een plek waar leren centraal staat, zou optimaal gebruikgemaakt kunnen worden van de positieve effecten van schoolverlichting om het leren te ondersteunen. Belangrijk in de werking van schoolverlichting is daarbij de relatie met natuurlijk daglicht: in contact met daglicht functioneren mensen optimaal. Nu is in een schoolgebouw contact met daglicht niet altijd mogelijk.

Toch zijn er manieren om de effecten van daglicht zoveel mogelijk naar binnen te brengen. Zo bestaat er de zogeheten dynamische verlichting. Deze vorm van verlichting sluit aan bij de biologische behoefte van de mens. Ook bij schoolverlichting kunt u gebruikmaken van de natuurlijke effecten die variatie in lichtsterkte en de ‘kleurtemperatuur’ van het licht hebben. Kouder, blauw licht stimuleert mensen, terwijl warmer, rood-geel licht juist kalmeert. Hiermee draagt u bij aan het welzijn van uw medewerkers en leerlingen. Daarnaast zorgt u er zo voor dat zij op alle momenten optimaal kunnen presteren. De mogelijkheden zijn wat dit betreft bijna oneindig!

Bent u voor uw schoolverlichting geïnteresseerd in de mogelijkheden die er zijn om het leren en presteren te ondersteunen? Neem dan contact op met De Verlichtingspecialist. Samen met u zet hij op een rijtje wat nodig is om uw schoolverlichting zo efficiënt en effectief te maken dat optimaal presteren mogelijk wordt!